Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 21:57 - Читалище "Съгласие" в Дебелец споделя ....
Автор: chitalishte Категория: Други   
Прочетен: 2313 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От праха до блясъка на театралната сцена ” - 120 годишна театрална традиция в гр. Дебелец

 

 

През месец юни НЧ „Съгласие” в гр. Дебелец разработи и успя да защити проект пред Фондация „Работилница за граждански инициативи” -  „От праха до блясъка на театралната сцена”. Проектът е на обща стойност 4480 лв, от които 2700 лв. финансиране от фондацията и 1780 лева собствено финансиране.

 

 

Основната цел на нашия проект бе: създаване на детска театрална формация с деца и младежи от града на възраст от 7 до 17 години , която да има за задача да създаде условия за осмисляне на свободното им време, за развиване и обогатяване на техните знания, умения и талант, за подпомагане на личностното им развитие , чрез формите на театъра.

 

 

Шестмесечният проект вече е в действие – тече първият месец на техническата подготовка: сформиране на екипите, подбор на пиесата, провеждане на кастинг, изработване и стартиране на работната програма. Интересното в заложените дейности е,че освен преките участници в  проекта ще бъдат използвани и допълнителни ресурси – доброволен труд на родителите на участниците, на съществуващите формации към читалището, на читалищни дейци. Помощ ще получим и от Сдружение „Гражданска инициатива – Дебелец 2002”, в което членуват училищата от града и обществени организации, от частни фирми – наши постоянни партньори в работата и разбира се от Кметството, в лицето на кмета Димитър Димитров, без чиято помощ заложените в проекта ремонтни дейности на сцената не биха се осъществили.Тази е формулата, по която читалището в Дебелец работи в годините на прехода и може би точно тя впечатли фондацията за да гласува своята подкрепа на проекта.

 

 image

С успешното реализиране на проекта, новосъздадената детска театрална формация, ще стане достоен приемник на съществуващия вече театрален състав, който през декември ще отбележи 120 години от своето основаване. Освен това ще докажем за пореден път, че читалището не е само сграда, а   институция, която заема все по важно място в обществения живот на града – в 21 век възрожденските идеи на основателите се преплитат с идеята, то  да се превърне и в социален помощник , по отношение на културно възпитание, приятелство, доброволен труд, организираност, отговорност и социална ангажираност.

 

 

Ние можем да бъдем достоен партньор на всички в осъществяването на техните идеи,желания и проекти  и доказваме, че малкият  град не е скучен и ограничен, по отношение на възможности за реализация.
Юлиана Стефанова – секретар на читалището


Тагове:   съгласие,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chitalishte
Категория: Други
Прочетен: 543804
Постинги: 41
Коментари: 390
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930